dimecres, 24 d’octubre del 2012

Twitter

Bé, a la sessió d'avui de l'assignatura de GITIC hem après el funcionament del Twitter. Twitter és una coneguda xarxa social que ha canviat l'aspecte d'Internet i que moltes persones utilitzen avui en dia. La gent l'utilitza per compartir el que pensen ( amb un màxim de 140 caràcters ), per recomanar articles interessants, per opinar sobre els temes del dia o explicar qualsevol anècdota. Pots publicar el que vulguis. 

Cadascú hem hagut de registrar-nos i crear un compte. Després d'això, hem investigat una mica quin i com és el seu funcionament.

Hi ha uns conceptes bàsics per a l'ús del Twitter:

-Tweet: és la paraula utilitzada en anglès per designar el so d'un ocell quan es comunica. I també es el contingut de 140 caràcters que pots compartir a aquesta xarxa social.

-Seguir: pots seguir a un usuari. Això es fa buscant la seva pàgina de Twitter i fent clic al botó "Seguir".

-Cronologia (o timeline) : Quan segueixes a un usuari, en realitat li estàs comunicant a Twitter que vols que els seus tweets apareguin en la teva cronologia. Així, les publicacions d'aquesta persona t'apareixeran a la teva pantalla sense que tu hagis de buscar-los.

-Seguidors: Són les persones que et segueixen a tu. Pots saber qui et segueix a la pantalla principal del teu Twitter, a la part dreta superior.

Com comunicar-te?

  • Si vols parlar amb algun usuari, escriu el teu missatge i afegeix una @més el nom del usuari (tot junt). S'anomenen esments, són públics i pots veure'ls qualsevol.

  •  RT (Retweet): Si t'ha agradat alguna cosa qua algú ha escrit i vols compartir-ho amb els teus seguidors, has de donar clic a aquesta opció.

  • Hashtag (#): De l'anglès "hash" (coixinet) i "tag" (etiqueta). Serveixen per etiquetar i classigicar els temes dels quals es parla en Twitter. 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada