dimecres, 5 de desembre del 2012

Com utilitzar l'ordinador a l'aula?

Bona tarda!

A la sessió d’aquest matí ens ha explicat el Jorge, el professor de l'assignatura de GITIC, la manera d’utilitzar l’ordinador a l’aula per tal que els alumnes aprenguin. Hi ha diferents maneres d’aplicar aquest aprenentatge:


1) L’ordinador com a instructor, és a dir, com a mestre. En aquest cas l’ordinador explica algun tema, pregunta, el nen respon i l’ordinador analitza la resposta d’aquest, la qual haurà de dir si és correcte o no. Un cop sigui correcte, finalment, passarà a un altre tema.

2) L’ordinador com a alumne. En aquest cas, el nen és el que construeix el seu coneixement  a partir de l’ordinador. El nen és el mestre i és qui dóna ordres a l’ordinador, que en aquest cas és l’alumne.
Per exemple, seria el cas de l’Scratch.

3) L’ordinador com a simulador. El nen pot anar veient tot el que va passant a través de programes com és el cas dels SIMS. El nen, doncs, aprèn coses interactuant amb el simulador i, a més, és una manera d’abaratir els costos de l’aprenentatge.

4) L’ordinador com a eina de treball. En aquest cas, l’ordinador serveix com a eina per escriure,  fer càlculs, editar....Així doncs, ens ajuda al fet de crear.


Després de parlar sobre la manera d’aplicar l’ordinador a l’aula, hem visitat la web de JClic, a la qual es permet crear activitats educatives.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada